Persisteix el bloqueig de les comunitats energètiques

[vc_row type=»vc_default» margin_top=»30″ margin_bottom=»5″ css=».vc_custom_1474104121600{margin-bottom: -50px !important;}»][vc_column][vc_column_text]

Persisteix el bloqueig de les comunitats energètiques

Les comunitats energètiques sorgeixen de l’oposició als macroprojectes, és a dir, l’aglomeració de mòduls solars en un espai determinat que permeti l’absorció de la major energia possible en el menor espai. Si bé les comunitats energètiques són la resposta a aquesta negativa, per què no avancen?

L’energia comunitària hauria d’haver estat reconeguda fa més d’un any, però el Govern espanyol no s’ha pronunciat i, per tant, no ha reconegut un marc legal que empari aquestes comunitats. Abel Porras, soci de la Cooperativa Energètica, va assegurar que el projecte es troba estancat, malgrat el seu potencial: «Hi ha una gran pressió per part de les companyies elèctriques per frenar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques». I és que les comunitats energètiques poden suposar una solució, ja no només d’autoconsum compartit entre els que formen part de les comunitats energètiques, sinó com una forma d’estalvi i de destinació d’energia alterna de manera cíclica.

Malgrat l’interès d’ajuntaments i ciutadans, al sud d’Europa els projectes estan en el mateix punt. Des dels panells solars de Cerdeña, instal·lats i sense produir des del 2021 o els canvis encara no aplicats (però aprovats a inici d’any) a Portugal sobre el funcionament del sistema elèctric del país.

[dt_gap height=»50″ /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 comentarios